2018. augusztus. 14.

Úgy döntöttél, magadra vállalod a lakberendező szerepét, de nem hallottál még a színkörről vagy a triádról? Itt az idő, hogy szélesítsük a tudásod néhány árnyalatnyival!

Hajlamosak vagyunk a lakás berendezésekor csak a megfelelő formájú és stílusú bútorok beszerzésére fókuszálni. Megeshet, hogy egy fotelből kizárólag a királykék tetszik, míg álmaid perzsaszőnyegének a narancssárga a domináns színe.

Mire észbe kapnál, már tarkább a lakásod, mint egy papagáj tollazata. Pedig legyen szó bohém vagy skandináv stílusról, kulcsfontosságú, hogy a lakás berendezését a megfelelő árnyalatok kiválasztásával kezdd.

szin-utmutato-lakberendezes

Érdemes tisztában lenni néhány színszabállyal, mielőtt nekifogsz otthonod kialakításának. Ez az útmutató bemutatja a lakberendezők által használt legfontosabb fogalmakat (pl. színkör) valamint bepillantást enged a színek és az érzelmek kapcsolatába. Mindezt pedig azért, hogy hazaérve ne csak te érezhesd magad remekül, hanem a vendégeidtől is elismerő szavakat zsebelhess be.

Színt vallunk, milyen szabályokkal érdemes tisztában lenned, hogy álmaid otthona ne csak a testedet, de a szemedet is kényeztesse!

1. A színkör, a lakberendezés szerencsekereke

A színkör a lakberendezés egyik alapvető kelléke, ám a szerencsekerékkel ellentétben nem a véletlen, hanem az alapos meggondolás dönt a nyertes színekről. A kör 12 színt tartalmaz (és azok árnyalatait), 3 elsődleges, 3 másodlagos, valamint 6 harmadlagos árnyalattal.

szin-utmutato-lakberendezes

Elsődleges színek:

 • Piros
 • Kék
 • Sárga

Az elsődleges színek nem keverhetők ki más színekből. Ezek kellenek ahhoz, hogy más színeket is ki lehessen keverni. Felhasználásukkal letisztult, de drámai enteriőr alakítható ki: feketével és fehérrel kiegészítve nem véletlenül emlékezetesek a pop art és a modern lakások.

Vagy, gondoljunk csak bele, milyen meghökkentő megoldás a szoba hangsúlyos falát pirosra festeni, és az egész szobát csak ennek árnyalatában berendezni.

szin-utmutato-lakberendezes

Másodlagos színek:

 • Narancssárga
 • Zöld
 • Bíbor

A másodlagos színeket az elsődleges színekből kapjuk. Ezek segítségével visszafogottabb hatás érhető el: lehetséges, hogy egy hálószobában túl élénk lenne a piros szín, de a narancssárga már jóval barátságosabb hatást kelthet.

Ráadásul nagyobb játékteret is nyújtanak, ugyanis előfordulhat, hogy fűzöld falat képzeltél el a hálószobába, de lehetséges, hogy végül egy sárgásabb változata lesz megfelelőbb.

szin-utmutato-lakberendezes

Harmadlagos színek:

 • Sárga-narancssárga
 • Piros-narancssárga
 • Piros-bíbor
 • Kék-zöld
 • Sárga-zöld

A harmadlagos színek az elsődleges és másodlagos színek összekeverésével érhetők el. Alkalmasak arra, hogy összefogják a szoba színsémáját, és kiegészítőkön keresztül áthidalják a hangsúlyosabb árnyalatok közötti szakadékot.

szin-utmutato-lakberendezes

2. Hogyan árnyalj? – A semleges színek hatalma

Amint megvannak a megfelelő színek, szabadon alakíthatod őket. Ehhez pedig a semleges színekre lesz szükséged: a fehérre, a szürkére és a feketére. (A barna is semleges szín, ám árnyalásra nem alkalmas.)


szin-utmutato-lakberendezes

A fehér szín hozzáadásával deríthetjük (világosíthatjuk), feketével tompíthatjuk (sötétíthetjük) a kiválasztott színt, míg szürkével árnyalhatjuk.

Természetesen nincs mindenkinek lehetősége arra, hogy ilyen módon feldobja a kiszemelt falfestéket. Szerencsére van kreatív megoldás a problémára: elég, ha a szoba alaptónusát semleges színű bútorokkal töröd meg.

szin-utmutato-lakberendezes

3. Az ellentétek vonzzák egymást – A hideg és meleg színek

Talán nem meglepő, ha azt mondjuk: a megnevezés a színek hidegségére és melegségére utal. A kék és zöld például hagyományosan a hidegek közé, míg a sárga és piros a meleg színek közé tartozik.

Használj meleg színeket olyan térben, amit a vidám beszélgetéseknek szánsz (pl. étkező), míg a tágasság és nyugalom illúzióját a hideg színekkel érheted el. Utóbbiak például a hálószobában teljesedhetnek ki.

szin-utmutato-lakberendezes

A meleg színeket gyakran használják hosszú, szűk folyosókon, ugyanis azt az érzetet keltik, mintha rövidebb lenne a két végpont közötti távolság.

szin-utmutato-lakberendezes

De ismerünk még egy tuti tippet: amikor színt választasz, a szobák méretére is tanácsos figyelmet szentelni. Egy szűkös szoba, meleg színre festett falakkal, bezártságérzetet idézhet elő, míg egy hideg színben játszó tágas szoba túlzottan is tágíthatja a teret.

4. Egy színnek is lehetnek érzései

Emócióink épp olyan széles tartományban képesek mozogni, mint a színskála. Nem lehet véletlen, hogy a színek érzelmeket hívnak elő bennünk, még ha ezt nem is vesszük észre feltétlen.

Érzelmeink mellett pedig a történelem során tucatnyi mögöttes tartalom is rájuk rakódott. Ezek egyvelege a lakberendezésben is hasznos szempont lehet, ha az ízlésünknek és személyiségünknek, valamint a szoba funkciójának legmegfelelőbb árnyalat(ok)ra vágyunk.

szin-utmutato-lakberendezes

Lássuk, milyen üzenetet közvetítenek a színskála árnyalatai!

Piros

Ha stimuláló környezetet szeretnél kialakítani, a piros a te színed! Erőteljesebb árnyalata, a vörös növeli a pulzusszámot és nagy mennyiségben fenyegetően hathat. A bordó azonban a szenvedély jelképe, szeretet és a boldogság érzetét közvetíti.

szin-utmutato-lakberendezesA pirost számos vendéglátóhely előszeretettel építi be megjelenésébe, hiszen energizáló hatással is bír.

szin-utmutato-lakberendezesA pirosra festett plafon nyomasztó és súlyos benyomást kelthet, míg a padló élénkíthet.

Sárga

A sárga vidám, napfényes, optimista hangulattal árasztja el az enteriőrt. Tompább árnyalata retro hatással bír.

szin-utmutato-lakberendezesSokaknak túlzottan éles szín lehet. Ilyenkor elég, ha másik jó tulajdonságához fordulunk: a sárga remekül hangsúlyozza a formákat. Éppen ezért egy monokróm vagy hideg árnyalatban tündöklő szobának igazi éke lehet egy napsárga fotel vagy pár citromsárga dekorációs elem.

szin-utmutato-lakberendezesA frissesség megtestesítője is, ezért gyakran csempészik be konyhákba, gyerekszobákba.

Lila

A bíborszín évszázadokkal ezelőtt a legdrágább színek közé tartozott, hiszen speciális eljárással lehetett csak előállítani. Nem meglepő, hogy az idő során az elegancia, luxus és emelkedettség színévé vált. Ugyanakkor a misztikum és higgadtság szóvivője is.

szin-utmutato-lakberendezesUgyanakkor érdemes vigyázni a lilával: ha túlzásba visszük, komoly, nyomasztó atmoszféra születhet.

szin-utmutato-lakberendezesRózsaszínnel vagy pirossal kombinálva viszont modern és sikkes összképet kelt.

Rózsaszín

A rózsaszín frissességet és bájos benyomást kreál. A 20. század során a nőiesség és kifinomultság képe is hozzátapadt. Megnyugtató és biztonságot adó árnyalatként is hivatkoznak rá.

szin-utmutato-lakberendezes

Habár a kétezres évek elején élte fénykorát, manapság is kifejezetten trendi árnyalat. Feketével kombinálva sikkes hangulat idézhető elő általa, de egy semleges térben egy-két hangsúlyos pink bútor is emlékezetes megoldás lehet.

szin-utmutato-lakberendezes

Zöld

A zöld nyugtató, relaxáló hatással bír. A tisztaság és a természet hangulatát csempészi be a lakásba. Mivel a piros komplementer színe, ezért biztonságot, reményt és védelmet is sugároz.

szin-utmutato-lakberendezes

A zöld sötét árnyalata ezzel szemben már nyomasztó lehet, míg túl élénk változata komolytalan, esetleg gyerekes.

szin-utmutato-lakberendezes

Kék

A zöldhöz hasonlóan, a kék is a nyugalom, természetesség és letisztultság hangulatát árasztja. Meditációs, pihenő- és dolgozóterekhez ideális választás lehet.

szin-utmutato-lakberendezes

Gyakran használják szűkös terek optikai tágításához. Továbbá kutatások bizonyítják, hogy a kék csökkenti az étvágyat - nem véletlen, hogy nem sűrűn találkozhatsz királykék konyhai eszközökkel.

Relaxáló hatása miatt továbbá előterekben sem érdemes alkalmazni - ezekben tanácsosabb stimuláló, intenzív színeket használni, hogy kirobbanó energia ragadjon vendégeidre.

szin-utmutato-lakberendezes

Fekete

A fekete a kifinomultság és az elegancia színe. Ha okosan kombinálod egyéb színekkel vagy saját árnyalataival, ragyogóan szofisztikált köntössel ruházhatod fel az otthonod.

szin-utmutato-lakberendezesSokan az elmúlással és gyásszal társítják, éppen ezért fontos, hogy ne vidd túlzásba.

A fekete leginkább arra alkalmas, hogy hangsúlyt helyezhess vele bútorokra, terekre. Így például egy különleges falfelület feketére festésével vagy egy fekete képkerettel modern ízt kölcsönözhetsz környezetednek.

szin-utmutato-lakberendezes

Fehér

A fehér frissességet és tisztaságot áraszt magából. A fehér a könnyedség és lebegés illúzióját is kelti. Mivel semleges szín és barátságosabbnak érzékeljük, mint a szintén semleges szürkét vagy feketét, kiváló alapszín lehet bármilyen térben, nem tereli el a figyelmet a bútorokról és kiegészítőkről.

szin-utmutato-lakberendezes

Akármennyire semleges szín, ezzel is érdemes csínján bánni: a túl sok fehér steril benyomást alakíthat ki. Ráadásul míg a fehér falak kellemes és otthonos hangulattal tölthetik meg a rendelkezésükre álló teret, addig a fehér padló “ne lépj rám” üzenettel bírhat.

Modern, skandináv és country stílusban berendezett lakások kedvelt színe.

szin-utmutato-lakberendezes

Barna

A barna a huszadik század első felében kifejezetten divatos és széles körben elterjedt színnek számított. Szemben például az ötvenes-hatvanas évek trendjével, amikor a barna lámpákat, falakat és akár szőnyegeket is díszített, manapság leginkább a naturális bútorokon keresztül találkozunk vele.

szin-utmutato-lakberendezes

A barna, mivel a föld színe, stabilitást és megnyugvást áraszt magából.

Nagy mennyiségben nyomasztó lehet, valamint “öreges” hatást kelthet, ám jól adagolva, árnyalva, természetességgel és lágy rusztikus benyomással bír.

szin-utmutato-lakberendezes

5. Színsémák, amik nélkül nincs letisztult otthon

A színsémák segítenek abban, hogy a részletek kiegészítsék egymást és elkerülhesd a kaotikusságot, amit máskülönben a tucatnyi színnel hoznál létre.

6 Színszabály Lakberendezéshez Amit Mindenkinek Tudnia Kell

Komplementer színséma

Ha színsémákról van szó, a legegyszerűbb választás a komplementer. Az eljárás szerint - amit kiegészítő és “harsogó” színkombinációnak is neveznek - két olyan színt választunk ki a színkörből, amik ellentétesen helyezkednek el egymással.


szin-utmutato-lakberendezesA két kiegészítő szín használata túlzó és vibráló hatást kelthet, hiszen felerősítik egymás izzását. Éppen ezért tanácsos kevés, de annál hangsúlyosabb elemet beszerezni ezekből. Hasznodra válhatnak a semleges színek is, amik megnyugtatják a szemet az egyébként könnyen intenzívvé váló térben.

szin-utmutato-lakberendezesEzt a két színt tompíthatjuk úgy is az enteriőrben, hogy az egyiket domináns, míg a másikat kiegészítő színként jelöljük ki.

Megosztott komplementer színkombináció

Ha attól tartasz, hogy könnyen elszalad veled a ló a komplementer színsémában, a megosztott komplementer biztonságosabb lehet számodra.

Válassz ki egy színt a színkörben (ez lesz a domináns szín), és a szemközti színt váltsd ki a két mellette lévővel. Ezáltal három színnel gazdálkodhatsz, amiből kettő egymáshoz közel eső árnyalat.

szin-utmutato-lakberendezes

A megosztott komplementer színséma szerint berendezett térben az elsődleges színt szokás hangsúlyosabb helyeken megjeleníteni, míg a másik két szín ennek ellensúlyozásán van.

szin-utmutato-lakberendezes

Analóg színséma

Az analóg színséma a színkör három, egymás mellett elhelyezkedő színét jelöli. Leggyakrabban két színt szoktak elsődlegesként alkalmazni, míg a harmadik a kiegészítő árnyalat.

Emellett a lakberendezők a 60-30-10 arányt is szokták javasolni. Ekkor az első a domináns árnyalat, a második a dominánst egészíti ki, míg a harmadik a másodlagost.

szin-utmutato-lakberendezes

A három szín, mivel nem egymás ellentétei, harmonikus és természetes hangulatot árasztanak. A megfelelő arányok azonban itt is fontosak.

szin-utmutato-lakberendezes

Ha modern, esetleg indusztriális megjelenésre vágysz, semleges színekből is kialakíthatsz színkombinációt, ami jellemzően monokróm hangulatot fog teremteni.

Triád

Képzelj el egy egyenlő szárú háromszöget, amit ráhelyezel a színkörre. A háromszög három csúcsánál elhelyezkedő árnyalatok alkotják a triád színkombinációt. A három árnyalat elsődleges, másodlagos és harmadlagos színek közül is kikerülhet.

szin-utmutato-lakberendezes

Ha eszerint dekorálod az otthonod, merész és játékos végeredményre tehetsz szert. Legtöbbször gyermekszobában alkalmazzák, de vidám, bohém benyomást keltő közösségi terekben is remekelhetnek.

szin-utmutato-lakberendezes

Négyzet

Csakúgy, mint a triád esetében, ezúttal is a geometria lesz segítségedre a trendi színkombináció kialakításában. Ám ebben az esetben egy szabályos négyzet sarkai jelölik a felhasználandó árnyalatokat.

 

szin-utmutato-lakberendezesA négyzetes színkombináció akkor működik a legjobban, ha csak egyetlen színnek szentelsz kiemelt figyelmet a négy árnyalat közül. Más lakberendezők szerint viszont a domináns szín mellett az egyiket háttérbe szorítják (másodlagos), míg a maradék kettőt emögé helyezik (harmadlagos) a fontossági sorrendben.

Ugyanakkor választhatsz két kiemelt színt, míg a másik kettőt háttérbe szorítod.

Bármelyik opcióra is essen a választásod, a lényeg ezúttal is az egyensúly a színek és bútorok között.

Tetrád (téglalap)

A tetrád két komplementer színpárból tevődik össze. Ebben a sémában fontos szerepet kap a meleg és hideg színek közötti balansz.

Tanácsos úgy elhelyezni a színkörön a téglalapot, hogy két meleg és két hideg szín kerüljön a kiválasztott árnyalatok közé.

6 színszabály lakberendezéshez amit mindenkinek tudnia kell

Ezúttal nem muszáj csak egy domináns színt választani, inkább az igényes elosztásra ügyelj.

6. A titkos hozzávaló, amiről még biztosan nem hallottál

Végezetül szót kell ejtenünk az úgynevezett MKH-szabályról, azaz a Mi-Ki-Hol hármasról. Ez segít átlátni, milyen színek és melyik színséma mellett dönts.

szin-utmutato-lakberendezes

Mi?

Elsőként hasznos kijelölni az átalakítás előtt álló szoba funkcióját. Egy kórházi szoba kevésbé hat tisztának, ha sötétkék vagy narancssárga színű falak és bútorok díszítik, míg egy gyerekszoba túlzottan nyomasztónak hathat a monokróm színtartományban.

Ki?

A lakásnak emberközpontúnak kell lennie: tehát egyáltalán nem elhanyagolandó szempont a lakó kora, és igénytől függően neme, testi adottságai. Hiszen, gondoljunk csak bele: egy gyengén látónak vakmerőbb színek válhatnak hasznára, és egy idősebb egyén valószínűleg más színeket fog előnyben részesíteni, mint egy húszas éveiben járó.

Hol?

Ez a kérdés nemcsak arra vonatkozhat, hogy a lakásban hol helyezkedik el az átalakításra váró szoba, hanem arra is, hogy pontosan milyen éghajlaton és kulturális közegben található. Képzeljünk csak el egy tradicionális spanyolos otthont: az élénk színek, a pulzáló árnyalatok remekül átadják a hangulatát. Ezzel szemben nem véletlen, hogy a skandináv stílus a hideg árnyalatokat részesíti előnyben.

szin-utmutato-lakberendezes

Emellett egy földszinten található lakásban (ha nem elég napfényes) érdemes több világos árnyalatot és meleg színt felhasználni, mint egy magasabb emeleten elhelyezkedő családi fészekben.

szin-utmutato-lakberendezes

Most, hogy mindent tudsz a színekről, bátran nekiveselkedhetsz otthonod átalakításának vagy megtervezésének. Mert bútorokat bármikor vásárolhatsz, de az igazi hangulatot te teremted!


Hasonló cikkek: Lakberendezés Blog

Hogyan válassz kárpitot? - Útmutató a megfelelő szövet kiválasztásához
Hogyan válassz kárpitot? - Útmutató a megfelelő szövet kiválasztásához

2021. január. 19.

2020-ban a fókusz még inkább az otthonunkra terelődött, ami a lakberendezőket is megihlette és az utóbbi években megszokott hideg minimalizmust 2021-ben felváltja a meleg otthon érzése. Kevesebb szürke, és szögletes elem, helyette színek – még, ha azoknak a pasztell verziója is - és lekerekített formák. Emellett pedig központi szerepet kapnak a textilek is.

Tovább olvasok →

10 lakberendezéssel kapcsolatos sorozat, amit látnod kell - Netflix kiadás
10 lakberendezéssel kapcsolatos sorozat, amit látnod kell - Netflix kiadás

2021. január. 12.

A Netflix nemcsak kikapcsolódást és szórakozást nyújt, rengeteget tanulhatunk a kiváló dokumentumfilmekből és sorozatokból is. Számos építészethez és lakberendezéshez kötődő tartalom van, melyekből szuper ötleteket csíphetünk el. Lássuk a 10 legjobbat!

Tovább olvasok →

Fontos információk
Fontos Információk

Hogyan zajlik a vásárlás a DODO HOME-nál?

Írtunk egy részletes útmutatót az online bútorvásárlás minden trükkjéről és buktatójáról, amit 

1. Megrendelés elküldése

Nézz szét, és válogass kedvedre! Válassz kategóriát a fenti menüben, majd használd a szűrőt, hogy megtaláld, amit keresel. A menüben, a kosár mellett található nagyítóval kereshetsz is a termékek között.

Ha kiválasztottad kedvenceidet, akkor helyezd őket a kosárba, add meg adataidat és küldd el megrendelésedet. A webshopunk a kosárba rakott termékek összsúlya alapján automatikusan kiválasztja neked az elérhető szállítási módokat.

A megrendelésed beérkezéséről küldünk egy automatikus visszaigazoló levelet. A megrendelés és a visszaigazoló email ajánlatkérésnek minősül.

2. Várható szállítási idő

A raktáron lévő termékeinket viszont 1-3 munkanap alatt kézhez veheted, SOS kiszállítással pedig akár már a rendelés napján megkaphatod!

Termékeinket sok esetben külföldi beszállítóktól és gyártóktól, megrendelésre hozzuk. Ilyenkor a várható szállítási idő általában 2-4 hét. Készlethiányps, gyártás alatt lévő termékek esetén ez több is lehet. Minden esetben, amikor feldolgozzuk a megrendelésedet egyeztetünk beszállítóinkkal a várható szállítási időről. Erről (és az esetleges változásokról) folyamatosan tájékoztatunk téged! 

A megrendelésedet hétfőtől-péntekig 9-16 óra között személyesen is átveheted raktárunknál

3. Fizetés és számlázás

Ezután felhívunk telefonon és megbeszéljük a részleteket. Tájékoztatunk a várható szállítási időről, pontosítjuk a számlázási adatokat és a fizetési feltételeket. Amikor mindent megbeszéltünk, emailben visszaigazoljuk a megrendelésedet és a megbeszélt szállítási időt.

Ha 200.000 Ft felett rendeltél, akkor a vételárat bankkártyával vagy banki átutalással tudod kifizetni. Erről az összegről e-számlát állítunk ki, melyet az email címedre elküldünk. Ezután írásban visszaigazoljuk a megrendelésed.

4. Házhozszállítás

Mi megszervezzük a bútorod biztonságos hazaszállítását, melyet logisztikai központunkban helyezünk el. Ezután a termékek mérete, súlya alapján saját autóflottánkkal, futárszolgálattal vagy szállítmányozóval juttatjuk el hozzád, amelyről emailben és sms-ben is értesít a kiszállítást végző cég.

Amennyiben az utánvétes fizetési módot választottad (max. 200.000 Ft-ig), akkor a csomag átvételekor készpénzzel és bankkártyával is fizethetsz a futárnál.

20.000 Ft feletti megrendelés esetén az alap kiszállítás mindig ingyenes!

5. Boldogság

Amikor kibontod a csomagot elámulsz, hogy tényleg minden pontosan olyan jól néz ki, mint a képeken. Elégedetten hátradőlsz a kanapédon és gyönyörködsz az újjávarázsolt otthonodban. :)

Rendelés után

Még vársz a termékre? Vagy van egy szabad estéd otthon? Kuckózz be az új kanapédra és nézz szét a DODO Lakberendezés Blogon, ahol megtanítunk a lakberendezés alapszabályaira és elhozzuk neked a legújabb trendeket és stílusokat!

A vásárlás befejeztével szeretnénk, ha megosztanád velünk a véleményed! A Facebook oldalunkon vagy emailben is szívesen várjuk visszajelzésedet! A véleményírók között időnként sorsolásokat rendezünk, ahol értékes nyereményeket nyerhetsz!

Kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre, hogy élvezhesd a zártkörű kedvezményeinket! Az akciókon túl érdekes cikkekkel is találkozhatsz a lakberendezés és a design világából.

Nem vagy elégedett a rendeléseddel?

Ha valamiért mégsem tetszene, amit rendeltél, akkor se aggódj! Termékeinkre 15 napos elállási jogot biztosítunk az Általános Szerződési Feltételeinkben foglaltak szerint. Az elállási jog magánszemély vásárlóink esetén érvényesíthető, azaz csak szakmai vagy gazdasági tevékenységen kívül eső célból szerződést kötő természetes személyekre vonatkozik.

Fizetési módok

Hogyan tudok fizetni?

Webáruházunkban az 200.000 Ft alatti megrendelésedet bankkártyával, banki átutalással, vagy utánvéttel fizetheted ki.

Az 200.000 Ft-ot meghaladó rendelések esetén a bankkártyás fizetés és a banki átutalás választható. Ilyenkor a vételárat előre, a rendelés megerősítésekor szükséges kifizetni. Erről elektronikus számlát állítunk ki, melyet a rendelésnél megadott email címedre elküldünk.

Bisnode A minősítés

Bisnode "A" minősítéssel rendelkező, kiemelten megbízható vállalkozás!

Utánvétel

Az utánvételes fizetési módot csak 200.000 Ft alatti megrendeléseknél választhatod. Ebben az esetben csak a kiszállításkor, a futárnál kell fizetned készpénzzel vagy bankkártyával. A számlát a kiszállítást megelőzően, elektronikus úton kapod meg a rendelésnél megadott email címedre.

Bankkártyás fizetés (Barion)

Válaszd a legegyszerűbb és leggyorsabb bankkártyás fizetést a Barion rendszerén keresztül. Bankkártya adataidat biztonságosan megadhatod a Barion fizetési felületén és akár Barion tárcáddal is fizethetsz. Adataidat nem kapjuk meg és nem tároljuk, csak egy visszaigazolást kapunk a fizetés sikerességéről. A vásárlásról elektronikus számlát állítunk ki, melyet a rendelésnél megadott email címedre elküldünk.

Barion, Visa, MasterCard, Amex

Banki átutalás

Átutalással a rendelés megerősítése és a szállítási határidők visszaigazolása után tudsz fizetni. Elektronikus számlát állítunk ki a Billingo rendszerével, melyet a rendelésnél megadott email címedre elküldünk.

TIPP: Olvasd le a Billingo-s számlánkon szereplő QR kódot a bankod telefonos applikációjával, majd hagyd jóvá az átutalást! Így az adatok begépelése nélkül, biztosan a jó számlára utalhatsz!

Az átutaláshoz szükséges adatok

Kedvezményezett neve: DODO HOME Kft.
Bankszámlaszám: 12010240-01682398-00100000
Bank: Raiffeisen Bank Zrt.
Deviza: Forint
Közlemény: DODOXXXX (rendelés száma pl. DODO1234)

Házhozszállítás

Mikor és hogyan kapom meg a rendelésemet?

Szállítási idő

A termékeinket külföldi kereskedőktől és gyártóktól, megrendelésre hozzuk Magyarországra. A várható szállítási időt a termék aloldalán láthatod.

A szállítási idő raktáron lévő termékeinknél alapból 1-3 munkanap, Villámgyors kiszállítással pedig akár aznap este átveheted a terméket. A rendelésre érkező termékeknél általában 2-6 hét. Ez elsősorban a partnerünknél elérhető készlettől, másodsorban pedig attól függ, hogy mikor érkezik a következő szállítmányunk.

Amennyiben a termék aloldalán nem látsz várható szállítási időt, akkor kérlek, lépj kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal! Ilyenkor általában készlethiány van partnerünknél és hosszabb szállítási idő várható.

Miután megérkezett a magyarországi raktárunkba a megrendelésed, megvizsgáljuk, hogy a nem történt-e sérülés a szállítás során. Amennyiben minden rendben, akkor megszervezzük a csomagod kiszállítását.

Személyes átvételi lehetőség - Jelenleg szünetel

A rendelésed során megjelölhetsz személyes átvételt is, amely minden esetben ingyenes. Ilyenkor raktáron lévő termékeinket akár a rendelés napján átveheted. A rendelésre érkező termékeinket ügyfélszolgálatunk visszaigazolja, miután beérkezett raktárunkba.

Cím: 1116 Budapest, Fonyód utca 2.
(az Albertfalvi Cérnázó területén)

Mutasd a Google térképen

Nyitvatartás: hétfőtől-péntekig 9-16 óráig (csak munkanapokon)

Házhozszállítás és szállítási díjak

Pest megyében futárszolgálatokkal és saját DODO autóflottánkkal végezzük a kiszállítást. A Villámgyors csomagokat a Cityexpress, a kisebb csomagokat a GLS futárszolgálat, a nehezebb csomagokat a Gebrüder Weiss vagy a Butortrans szállítja ki. Az utánvétes csomagokat az átvételkor tudod kifizetni.

A kiszállításról a futárszolgálat SMS és/vagy email értesítést küld a kiszállítást megelőzően. A kiszállítás pontos időpontját ezután lehet egyeztetni velük.

A webshopunk a kosárba rakott termékek összesített súlya alapján felajánlja neked az elérhető szállítási módokat és kiírja a pontos szállítási költséget. A nagyobb súlyú megrendelések esetén választhatod, hogy a csomagodat emeletre vagy a rendeltetési helyére szállítsa a futár. Ilyenkor ketten mennek a teherautóval és a csomagot a rendeltetési helyére viszik, amennyiben az könnyen megközelíthető. Szállítási díjaink az alábbiak: 

Villámgyors aznapi kiszállítás Budapesten belül

Elérhető: Csak Budapesten belül, raktáron lévő termékek esetén, munkanap H-P 13:00-ig leadott megrendelésekre

A raktáron lévő termékeket akár a rendelés napján átveheted! Ha a termék oldalán látod a Villámgyors kiszállítás lehetőséget, akkor a hétköznap, munkanapon 13 óráig leadott megrendelésed még aznap este kézhez veheted. A szolgáltatás jelenleg csak Budapest belterületén belül érhető el.

Rendelés összsúlya

Kiszállítási mód

Szállítási díj

0 - 10 kg Villámgyors aznapi kiszállítás Budapesten (Kapuig / Bejárati ajtóig) 2.990 Ft
10 - 20 kg Villámgyors aznapi kiszállítás Budapesten (Kapuig / Bejárati ajtóig) 3.990 Ft
20 - 30 kg Villámgyors aznapi kiszállítás Budapesten (Kapuig / Bejárati ajtóig) 4.490 Ft
30 - 40 kg Villámgyors aznapi kiszállítás Budapesten (Kapuig / Bejárati ajtóig) 5.990 Ft
40 - 60 kg Villámgyors aznapi kiszállítás Budapesten (Kapuig / Bejárati ajtóig) 8.990 Ft

Kiszállítás futárszolgálattal

Elérhető: Országosan

Kiszállítás az ország legmegbízhatóbb futárszolgálataival és teherfuvarozóival. A kisebb csomagot a GLS futárszolgálat viszi ki 1-3 munkanap alatt, míg a nagyobb bútorokat a Gebrüder Weiss profi fuvarozói viszik akár a nappalidig.

Rendelés összértéke

Kiszállítási mód

Szállítási díj

0 - 19.999 Ft Futárszolgálattal / teherfuvarral 1.490 Ft
20.000 Ft felett Futárszolgálattal / teherfuvarral INGYENES

Órapontos VIP kiszállítás

Elérhető: Országosan, eltérő árazással

Összeszerelésre lenne szükséged? Vagy nem akarsz órákat a lakásban várakozni? Akkor válaszd a DODO HOME saját autóflottás vagy Prémium partnereivel végzett VIP kiszállítását időgaranciával! Az időpont egyeztetést követően garantáljuk, hogy +/- 30 perc pontossággal érkezünk, hogy az idődet a leghatékonyabban tölthesd. Ha szeretnéd, a bútoraidat szakszerűen összeszereljük és a csomagolóanyagot is elszállítjuk!

Szállítási hely

Szólgáltatások

Szállítási díj

Pest megyében Órapontos VIP kiszállítás 14.900 Ft
Pest megyében Órapontos VIP kiszállítás + összeszerelés + csomagolóanyag elszállítás 24.900 Ft
Pest megyén kívül, országosan Órapontos VIP kiszállítás 29.900 Ft
Pest megyén kívül, országosan Órapontos VIP kiszállítás + összeszerelés + csomagolóanyag elszállítás 39.900 Ft

20.000 Ft feletti megrendelés esetén a futárszolgálattal / teherfuvarral történő kiszállítás mindig ingyenes!

Jelenleg csak Magyarország területén belüli kiszállítást tudunk vállalni. Amennyiben máshová szeretnél rendelni, akkor lépj velünk kapcsolatba itt.

 

Kérdésed van? Lépj velünk kapcsolatba!

A részletes üzletszabályzatot az Általános Szerződési Feltételeinkben találhatod meg.