Bútorvásárlás áruhitellel: Mikor és hogyan élj vele? - DODO | Designban Otthon

Bútorvásárlás áruhitellel: Mikor és hogyan élj vele?

Manapság az áruhitel már nem számít ismeretlen fogalomnak, érdekes azonban, milyen kevés területre korlátozódik ennek a kihasználása. Biztosan te is találkoztál már olyan hirdetéssel, ami műszaki cikket – tv, mobil, számítógép stb. – ajánl rendkívül kedvező feltételekkel, részletfizetésre. De mi a helyzet például a bútorok esetén?

Milyen helyzetben érdemes kölcsönt felvenni bútorokra?

Képzeld el magad, hogy egy lakásfelújítás közepén vagy új otthon vásárlásában vagy. Vagy épp megtaláltad álmaid kerti garnitúráját, amiből már csak az utolsó darab van raktáron, de a fizetésed – és így a vásárlási lehetőséged – csak egy héttel később érkezik.Gyakran adódhat olyan helyzet, amikor a vásárlás nehezített körülmények közt zajlik.

De az is lehet, hogy egyszerűen csak pénzügyileg tudatos életet élsz és lelkesedsz a jó lehetőségekért. Egy impozáns bútor vásárlása remek lehetőség erre, főleg, ha kedvező feltételekkel vásárolhatod meg.

butorvasarlas-aruhitellel

Mit is jelent az áruhitel

Nagyon egyszerűen fogalmazva egy olyan rövid vagy középlejáratú kölcsönről van szó, amit legtöbb esetben nagy értékű használati tárgyak vásárlása esetén vehetsz igénybe.

Az áruvásárlási hitel felvétele során a hitelező bank meghatározhat önrészt, valamint azt is, milyen rögzített kamatozással, hány havi részletben történhet meg a törlesztés.

Hogyan igényelheted?

A kölcsön igénylésének legkézenfekvőbb módja, ha személyesen intézed az adott üzletben, ahol a kiszemelt tárgyat szeretnéd megvásárolni. Ilyenkor, ha jelzed az ügyintézőnek az áruhitel iránti szándékot, ő ott helyben, egy rövid tájékoztatás után el is tudja indítani a folyamatot.

aruhitel-folyamat

Ehhez mindenképp szükséged lesz néhány okmányra is (pl. személyi igazolvány, lakcímkártya, jövedelemigazolás). Ez bankonként változhat, ezért érdemes előre tájékozódnod róla, akár az adott üzletben. Ha sikeres volt az elbírálás, már viheted is haza a terméket, a törlesztőrészlet befizetését pedig a következő hónaptól kezdheted meg.

Bútorvásárlás áruhitellel - megéri?

Klasszikus választ idézve „Az attól függ”. Természetesen nem érdemes minden vásárlást ilyen formában intézni és kellőképp mérlegelned kell az anyagi helyzeted is hozzá. De tegyük fel, hogy tudatos vásárló vagy, aki tisztában van a pénzügyi korlátaival és lehetőségeivel. Ebben az esetben igen, nyugodtan válaszd az áruhitelt, mert ilyen előnyökkel fogsz találkozni:

  • Azonnal hazaviheted az új bútorod, így nem kell heteket/hónapokat várnod az otthonod berendezésével.
  • Olyan darabokkal is tudod bővíteni az élettered, amikre alap esetben nem lenne meg a pénzügyi kereted. Nincs korlátozva sem az ízlésed, sem az igényeid.
  • Nem kell egyszerre óriási összegeket kiadnod akkor sem, ha egyszerre több terméket szeretnél vásárolni. Kényelmesen el tudod osztani havi kiadásokba.
  • Pontosan tudsz tervezni a havi részletekkel, amivel követhetőbb lesz az aktuális pénzügyi helyzeted is.
butorvasarlas-aruhitel-elonyok

+1 Előny: 0% THM

Biztosan megfordult már olvasás közben a fejedben, hogy szép és jó ez az áruhitel, de vajon mennyivel kell többet fizetned majd a lejárat végén a termék eredeti árához képest. Természetesen ez az adott üzlet nyújtotta lehetőségektől függ, de jó hír, hogy sok helyen már 0% THM-mel is tudsz kalkulálni.

Mit jelent ez? Nemes egyszerűséggel annyit, hogy a hitelre vásárolt áru eredeti árát kell csak kifizetned, a különbség annyi, hogy egy összeg helyett havi részletekben. (A hitel költségeit ilyen esetben az adott üzlet önállóan vagy a hitelt nyújtó bankkal megosztva vállalja.)

aruhitel-0thm

Vegyünk egy gyors matekpéldát.

Adott egy prémium minőségű olasz kerti bútor, amivel régóta szemezel. A vásárlása a következőképp nézhet ki:

Egy összegben 500.000 Ft VAGY 0% THM-mel 10 hónapra 10 x 50.000 Ft

Tedd a szívedre a kezed, melyik opciót választanád szívesebben? Nem tippelünk, de sejtjük a választ. :)

Tetszett a cikk? Oszd meg bátran másokkal is!

Abban az esetben pedig, ha kedvet kaptál a vásárláshoz, nézd meg aktuális ajánlatainkat: BÚTOROK 0% THM-mel.

 

 

Keresés